At blive spejder

Hvordan

Det kræver ikke så meget at komme i gang med spejder. Kender du nogle der går til spejder så kan du prøve at tage med dem til spejder en aften for at se om det er noget for dig. Kender du ikke nogle der er spejder, så kan du bare komme hen til os og være med. Så er der altid en spejderleder som med glæde vil tage imod dig. Du må også gerne tage dine forældre med de første par gange.

Kig forbi og se om det er noget for dig. Man kan starte op når som helst og du skal derfor ikke vente til en ny sæson begynder.

De første par gange er ganske gratis, så her kan du finde ud af, om det er noget du vil eller ej. Får du lyst til at fortsætte udfyldes denne indmeldelsesblanket, den udskrives og afleveres til din leder.

Hvilken gruppe

Spejderne er inddelt i enheder efter aldersgruppe. Find den enhed, som du passer til her nedenfor; det afhænger af den klasse, som du går i.

Bæverfamilien (0.-2. klasse)

Bæverfamilien er for 0-2 klasse. I bæverfamilien er vi med til at udvikle børnene til selvstændige og ansvarlige unge og voksne.

Leg er en vigtig del af børns udvikling. Derfor er legen central i vores spejderarbejde

Ulveflokken (3.-4. klasse)

Ulveflokken er for spejdere i 3.-4. klasse. Ulve elsker naturen. Det er derfor tilladt at svinge sig i lianerne både før, efter og til spejder.

Juniortroppen (5.-7. klasse)

Juniortroppen er for dig, går i 5. eller 7. klasse, og gerne vil prøve at tage på lejr, lave mad over bål, løse koder, bygge med rafter, slå telt op og lære at bruge dolk og økse.

Grundtrækket for vores aktiviteter er at de er baseret på spejderprincipperne om at tage vare på sig selv, hinanden og naturen. Og så er det altid sjovt!

Hos KFUM spejderne i Ørum Djurs holder Ulveflokken og Juniortroppen møder sammen.

Du kan læse endnu mere om, hvad det vil sige at være spejder, hvornår vi holder spejdermøder og hvad vi laver på møderne under punkterne for henholdsvis Bæver og Ulve/Junior.

Hvor

Vi holder spejdermøder i vores hytte på Kratbakken og i spejderskoven lige bagved. Vi skal også snart have en bålhytte hvor vi rigtig kan hygge os med bål.

Se adressen under punktet find vej her på hjemmesiden.

Kontingent

Hvad koster det så at være med? Kontingentet er kr. 250,- pr. halvår.

Når der afholdes weekendture og sommerlejre, vil der dog være en deltagerbetaling.

Uniform

Vi bruger uniform og tørklæde til spejder.

Man kan købe uniform ved http://55nord.dk/. Det er en web-butik som også har en vogn der kører rundt i landet, hvor man kan købe spejderudstyr. Børnene får brochurer med hjem hvor kørselsplanen kan ses.

Man er i gang med at udvikle en ny uniform til KFUM spejderne, som kommer i 2015. Indtil da er det muligt at købe den gamle model indtil størrelserne bliver udsolgt. Men vi vil ikke opfordre til at investere i en ny uniform af den gamle model. Hvis man ønsker sig en uniform førend de nye er klar, så prøv at kontakte spejderlederen, eller hvis du kender nogle af de andre forældre i gruppen. Måske ligger nogle inde med en brugt som de vil sælge.

Hvor skal mærkerne sidde

På spejdernet kan du se hvor mærkerne skal sidde på uniformen.

Forældreopbakning

En god forældrekontakt styrker lederne i deres frivillige arbejde og er derfor med til at give dit barn en god tid i KFUM spejderne Ørum Djurs.

Derfor opfordrer vi jer som forældre til at tage aktiv del i gruppen og dens arbejde ved at følge med i programmet, sørge for at jeres barn deltager hver gang, og hvis barnet er forhindret i at deltage, ved at melde afbud til lederen. Snak med barnet om de oplevelser, han eller hun har som spejder, og vær på den måde en aktiv del af spej­derarbejdet.

Vi laver desuden en række aktiviteter, hvor også forældre er velkomne eksempelvis: Djursbo march, Sankt Hans, Lucia og julemarked.

Vi er en gruppe med en sund økonomi og med et forholdsvis lille medlemsgebyr. Dette sikrer vi os gennem eksempelvis pakning af poser. Vi mødes i spejderhytten nogle aftener i efteråret og folder og pakker poser i hyggeligt selskab. Her håber vi, at du som forældre er klar til at bakke op et par timer.

Vi har en gruppebestyrelse hvor gruppens bestyrelse og lederne taler om planerne for spejderarbejdet i gruppen. Vi kan kun opfordre at I som forældre deltager i dette arbejde. Se mere om gruppebestyrelse her på hjemmesiden.

At blive leder

Er du ung eller voksen med mod på at arbejde med børn, eller søger du efter et fællesskab med udfordringer og friluftsliv sammen med børn og unge, så bliv leder eller lederassistent i spejdergruppen.

Du behøver ikke at have været spejder eller leder før, – det bliver du undervejs. Se mere om vores ledere under punktet hvem er vi.